Läänemaa haigla ja PERH-i ühinemine võib teostuda juba aasta lõpul

Läänemaa haigla ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) ühise sihtasutuse loomine võib toimuda detsembris või jaanuaris, läbirääkimised lähevad edukalt ning pooled ootavad detailsemat finantsplaani, vahendas Lääne Elu.

"Läbirääkimised kulgevad väga edukalt ja kokkulepe on ilmselt lähemate kuude küsimus. Praegu ootame detailsemat finantsplaani," ütles Läänemaa haigla nõukogu liige Jaanus Karilaid BNS-ile. Tema sõnul võib ühisettevõtte loomiseni jõuda isegi detsembris või jaanuaris.

Läänemaa haigla nõukogu esimees Urmas Sukles märkis BNS-ile, et lepingute sõlmimist detsembris ei saa välistada. "Tõsi, see ei ole väga tõenäoline, et me detsembris volikokku jõuame, kuna see toimub juba 19. detsembril ja pool detsembrit on pidune," ütles ta.

Karilaiu sõnul on pooltevaheliste lepingute põhjad juba valmis. "Need on valmis ja meile on neid tutvustatud. Läbirääkimiste edu põhjus on väga lihtne – omavalitsustel on haigekassat keeruline mõjutada, ent PERH-il on vastav kompetents ja oskused olemas ning võimalus seda teha," ütles ta.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.