Arstide liidu arhiivist leiab põnevat ja ... tuttavat

Eesti arstide liit on oma kodulehele üles pannud arhiivimaterjalid alates aastast 1936. Neid sirvides tekib nii mõnegi dokumendi juures tuttav tunne: aastaid on möödunud pea 20, aga teemad on ikka õhus.

Näiteks kiri onkoloog Indrek Orolt, kes esindas kirjas arstide liitu, Guvatraki firmat esindavale Pavel Ivanovile aastast 1997. Selles kirjeldab ta tervishoiureformi põhimõtteid, mis ka tänasel päeval on tegelikult üleval ja lahendamata.

Nii toob ta välja, et ravimite hüvituskulud ja töövõimetuslehed neelavad haigekassa eelarvest järjest suuremaid summasid, mis on nii ju ka praegu, sest keegi poliitilistest parteidest pole teinud otsust neid sealt välja viia.

Edasi nendib Oro, et raviasutused on sunnitud teenuseid müüma alla omahinna - nii on tihti ka praegu. "Määratlemata on erameditsiini ja erakindlustuse tegevusvaldkonnad," jätkab Oro - segadust on siin praegugi. Ta nendib, et omanikult, st riigilt saamata jäänud "karbikulud" tuleb näpistada tervishoiuteenuste eelarvest.  "Peame ülal ülejõu kallist aparatuuri, raviasutuste praegune struktuur ei vasta tegelikele vajadustele," jätkas Oro.

Oro lisab, et paremini võiks olla reguleeritud patsiendi omavastutus, mis osaliselt on ikkagi olemas, sest nüüd maksab ta juba haiglas olles nn voodipäevatasu ja arstivisiit maksab praegu 5 eurot, kuid maksis 1997. aastal 5 krooni, mis oleks 32 eurosenti....

 

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.