EASi rahasüsti pälvib ka kaks uut terviseklastrit

EAS aitab kaasa kümnele klastri projektile, et suurendada ettevõtluse ja teaduse koostööd ning tõsta seeläbi ettevõtete rahvusvahelist konkurentsivõimet. Toetust saavate klastrite tegevusalad on meditsiiniteenustest kuni digitaalehituse ja kaitsetööstuseni välja.

EASi ettevõtluse ja ekspordi keskuse direktor Tea Danilovi sõnul on selle perioodi programm suunatud ettevõtete turundus- ja arendustegevustele nutika spetsialiseerumise kasvualades. „Klastritesse koondumine võimaldab viia läbi ühiseid arendusprojekte, millest kõik osalevad ettevõtted saavad kasu.

Näiteks saab koolitada töötajaid, arendada uusi tehnoloogilisi lahendusi, turundada ühiselt üksteist täiendavaid tooteid ja teenuseid või täita suuremahulisi tellimusi ühiste jõududega. Selle tulemusena peab kasvama ettevõtete müügitulu ja lisandväärtus ning turule jõudma uued tooted ja teenused,“ selgitas Danilov.

Juuni alguses avatud esimesse klastrite vooru laekus kokku kolmteist taotlust, millest paremusjärjestuse alusel said rahastuse kümme projekti.

Ühe projekti toetus on maksimaalselt 600 000 eurot. Klastrite programmi eelarve on kokku 10 miljonit eurot, millest esimese taotlusvooru eelarve oli 5 miljonit eurot. Programmi rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

EASi poolt 2014 – 2020 toetatud klastriprojektid, mis on seotud tervishoiu või meditsiiniga:

Connected Health ? Eesti tervisevaldkonna ettevõtete globaalse konkurentsivõime suurendamine kasutades tehnoloogiast, ettevõtluskeskkonnast ja koostööst johtuvaid võimalusi. Taotleja: SA Tallinna Teaduspark TEHNOPOL. Projektijuht Külle Tärnov.

Liikumistervise innovatsiooni klaster ? Meditsiiniteenused (sh biotehnoloogia), e-tervis, IKT ja turism ning sidusvaldkondades tegutsevate ettevõtete uute teadmuspõhiste toodete/teenuste arendamine. Taotleja: SA Spordimeditsiin. Projektijuht Gerly Kedelauk.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.