Kuula artiklit
29. detsember 2015
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tänavsuu: “Ravime nii haiget kui ka tervet!”

Foto: Raul Mee
Meditsiinimõjutaja 2015 valimistel teiseks tulnud vähiravifondi "Kingitud elu" teiseks tulnud looja Toivo Tänavsuu kirjutab lähemalt fondi mõttest.

Vähiravifond “Kingitud elu” on tänavu kogunud üle poole miljoni euro annetusi ja toetanud rohkem kui 50 eestimaalase hädavajalikku vähiravi. Tänu meie annetajatele on inimesed saanud lootust ja täisväärtuslikke elupäevi aastateks.

Iga arsti eesmärk on oma patsienti aidata, olenemata tema olukorrast või väljavaadetest. Sest täielik lootusetus on sageli hullem kui haigus ise. Seal, kus solidaarne riiklik abikäsi pole nõus enam toetama, sirutab viimase õlekõrre välja vähiravifond “Kingitud elu” – solidaarne eraabikäsi.Alates tegevuse algusest 2014. aasta veebruaris on fond toetanud absoluutselt kõiki abivajajaid, kes meie poole on pöördunud ja meie sihtgruppi kuuluvad. Mitte keegi pole jäänud rahanappuse tõttu ukse taha.Koos arstidega püüame kujundada Eesti tervishoiupoliitikat personaalsemaks ja paindlikumaks. Et me ei jätaks hätta omasid, kes meile loodavad. Paljud elud pole mitte lihtsalt väärt, et nende pikendamise nimel võidelda, vaid lisaks on inimesed ka riigi jaoks kasulik investeering. Rääkimata hindamatust väärtusest, mida kätkeb endas üks kobe ja elutarkust täis vanaisa oma lastelaste jaoks.Miks inimesed ravikindlustuse vihmavarju alt välja langevad? Küsimus ei ole rahas. 2014. aastal toetasime abivajajaid kokku 76 000 euroga, tänavu toetame juba rohkem kui poole miljoniga. Need on tühised summad, võrreldes kasvõi parlamendierakondade poolt igal aastal jagatava poliitilise katuserahaga.Vähiravifond “Kingitud elu” pole saanud sentigi avalikku raha. Me ei sõltu poliitikast mitte ühelgi moel. Poolest miljonist eurost oleme märkimisväärse osa euro-euro haaval üle Eesti kokku korjanud.Siit jõuame fondi tegeliku eesmärgi juurde. See ei ole kaugelt meditsiiniline. Me aitame ravida haigeid, kuid me ravime ka terveid. Õpetame Eesti inimesi tegema head kaasmaalastele, keda nad ei tunne. Sisendame lootust ja usku.Ravisime kõikide riigikogu parteide liikmeid, külastades märtsis valimisõhtul annetuskastidega nende parteipidusid ja kuulutades absoluutseks võitjaks igaühe, kes poetab annetuskasti midagi. Ravisime ka riigikogulasi, kes aitasid mais suurtalgutel üle Eesti annetusi koguda. Ravisime tuhandeid suviste muusikafestivalide külastajaid. Ravisime ligi sadat fondi vabatahtlikku.Nii paljud inimesed said natuke paremaks. Ja see kõik on alles algus.

Tänavsuu: “Ravime nii haiget kui ka tervet!”
Kuula artiklit

Tänavsuu: “Ravime nii haiget kui ka tervet!”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099