Kannapööre: Kadri Tammepuu aktiveerib patsientide liitu

Apotheka juhina käivitas Kadri Tammepuu e-apteegi. Sotsiaalministeeriumis toimus 2013 novembris pressikonverents, kus leidis aset Eesti esimese internetiapteegi avamine – avapäeva esimese ostu sooritas toonane terviseminister Taavi Rõivas.
Apotheka juhina käivitas Kadri Tammepuu e-apteegi. Sotsiaalministeeriumis...

Magnumi kontserni Apotheka apteegiketi kauane juht Kadri Tammepuu on liitunud Eesti Patsientide Liiduga ja soovib selle muuta senisest aktiivsemaks.

Tammepuu lahkus Apothekast mullu aprillis ja siiani ei olnud ühegi konkreetse ettevõttega liitunud. Nüüd, patsientide liidu juhatuse liikmena rääkis Tammepuu, et ajendiks liituda Kaido Kolki loodud ühinguga (varem Eesti Patsientide Nõukoda) oli patsientide tegemistesse rohkem panustada ja mitte enam nii väga mõelda kasumi teenimisele. Ta lisas, et pühendub ettevõtmisele suure osa oma ajast, ehkki selle kõrval on tal ka muid väiksemaid töökohustusi. Samuti on praegused liidu juhid tema sõnul panustanud tegemistesse isiklikku raha. Näiteks peeti eelmisel reedel Tallinnas rahvusraamatukogus tervisepäev „Aita märgata“, kus loenguid pidasid nii arstid kui ka näiteks kliiniline psühholoog. Ühtlasi oli kohale tulnutel võimalus end liidu liikmeks registreerida. Tammepuu sõnul on neil juba paarsada liiget, liikmemaksu ei ole ja ei hakka kunagi ka olema.

Küsimusele, kuidas toimub patsientide liidu rahastamine, vastas Tammepuu, et rahastajate leidmine on üks tema ülesandeid, näiteks leida raha erinevatest projektidest. Tammepuu ei välistanud, et koostööd hakatakse tegema ka näiteks apteegikettide või ravimifirmadega, kuid koostöö sisu peab olema sõltumatu.

Tammepuu rääkis veel, et ta on mõelnud esialgu patsientide teemaga tegeleda vähemalt paar aastat ja tema eesmärgiks on muuta patsientide liit mõjukamaks kaasarääkijaks neid puudutavatel teemadel. Kavas on hakata pakkuma ka teenuseid, mis annaksid ka sissetulekut. Ta mainis näiteks juriidilist nõustamist. Praegu pakub liit oma liikmetele juriidilist nõustamist tasuta.  Paljud teenuste ideed on alles arendamisjärgus.

Lisaks on veebruaris plaanis luua nõukoda, kuhu hakkaks kuuluma ka näiteks endine Tamro apteegiketi juht Tarvo Vaasa. „Tahame sinna kaasata inimesi, kes pole aktiivselt meditsiinis ja oleksid seetõttu sõltumatud oma soovitustes,“ selgitas ta.

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.