Täna antakse välja lastehaigla elutöö- ja kolleegipreemia

Ann Paal
Ann Paal

Päev enne seda, kui Eesti Vabariik saab 98 aastat vanaks, peetakse Tallinna Lastehaigla Laste Vaimse Tervise Keskuse saalis pidulik hommikuaktus, kus kõneleb Riigikaitse komisjoni liige Madis Milling ning autasustatakse lastehaigla elutöö- ning kolleegipreemia saajaid. Laureaatide nimed avalikustatakse pärast aktuse toimumist.

Nominendid pakkusid välja lastehaigla osakondade ja üksuste juhid ning valiku langetas preemiakomisjon.

Statuudi järgi on elutööpreemia kandidaat suurema osa oma tööaastatest töötanud lastehaiglas, omandanud kõrge kvalifikatsiooni oma erialal, olnud eriala liider ning eeskujuks ja õpetajaks noortele kolleegidele. Preemia suurus on 3200 eurot. 

Sel aastal esimest korda välja antav kolleegipreemia (1000 eurot) läheb aga väljaspoole lastehaiglat arstile, kes omab kõrget erialast kvalifikatsiooni ning on aidanud kaasa innovatiivsete diagnostika- ja ravivõtete kasutuselevõtule lastehaiglas.

Lastehaigla elutööpreemia laureaat on kirurg Ann Paal
Dr Paal on vaieldamatu liider SpBHC haigete ravimisel. 30 aastata tagasi alustas vesipea- ja seljaajusongaga laste probleemide lahendamist nullist. Raske on tema teeneid alahinnata terve süsteemi loomisel nende patsientide abistamiseks, alustades läbirääkimistest haigekassaga, et oma seisukohti tõestada, kuni selle ala tippspetsialistide toomiseni Eestisse, et saada kogemusi „oma haigete“ elukvaliteedi parandamiseks.

Lisaks on loonud hüdrotsefaaliaga või seljaajusongaga sündinud lastele toetusgrupi ja seltsi. Patsiendid on temaga oma võitlusi võidelnud mitme aastakümne jooksul ja jäänud võitjaks. Alati positiivse mõttega abiks nii patsiendile kui ka kogu perekonnale.  Nii mõnestki patsiendist on saanud õnnelikud lapsevanemad.

 

Lastehaigla kolleegipreemia laureaat on PERHi neurokirurg Rein Viilu
Dr Viilu on suure südamega kolleeg,  kes juba pikki aastaid on aidanud lastehaigla onkohematoloogiaosakonda raskete KNS kasvajate ravimisel. Samuti on ta aidanud vastuvõtuosakonna, laste-EMO arste, kuulates alati  rahulikult ja süvenenult ära probleemid ning tulles appi siis, kui teiste jaoks on probleem liiga lootusetu.

Tavalistelt jääb dr Viilu probleemi lahendamisel võitjaks. Dr Viilut saab iseloomustada samuti äärmiselt südamlikku, koostöövalmit kolleegi, kes tuleb appi nii ööl kui päeval; kes on imeliselt lihtne ning kaaskolleege austav oma suurtele teadmistele vaatamata.

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.