Täna lehes: Veregrupp kui usalduse indikaator

Värske Meditsiiniuudiste kaaneloost ilmneb, et tervise infosüsteemi (TIS) võetakse pigem kui kohustuslikku andmeladu, mitte kui usaldusväärset infoallikat.

Kõik on nõus, et näiteks inimese veregrupp peaks TISis olema, kuid seda pole. Miks? Küsimus on andmete usaldusväärsuses.

Arvamused 

Ida-Tallinna Keskhaigla osales koostöös Merimetsa Hambakliinikuga 21.-24. jaanuaril Soomes turismimessil. Ülevaate annab Ida-Tallinna Keskhaigla turundusjuht ja Medicine Estonia juhatuse liige Inge Suder.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonda pöördumiste arv on viimase viie aastaga hüppeliselt kasvanud, kirjutavad PERHi erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kristiina Põld ja anestesioloogiakliiniku juhataja Valdo Toome.

Uudised

Märtsist said pereõed seadusega õiguse väljastada teatud ravimiretsepte. Kui selleks ajaks oli terviseameti registrisse kantud vaid kolm sellise õigusega pereõde, siis nüüd tuleb neid pidevalt juurde.

Kui varasematel aastatel on tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjonile esitatud aastas 110–130 kaebust, siis mullu leidis menetlemist 106 taotlust. Komisjoni juhi Marika Väli sõnul saaks osa neist kaebustest kindlasti ära hoida.

Persoon

Magnumis juhtivatel ametikohtadel pikalt töötanud ja hiljuti ettevõttes tippjuhiks saanud Ahti Kallikorm võtab siiani ka endokrinoloogina patsiente vastu. Organiseerida on talle meeldinud kogu aeg, muu hulgas on ta olnud ka Põhja-Eesti Regionaalhaigla juht.

Fookused

Insult. Insuldihaige akuutravi on Eestis praegu väga hästi korraldatud. Akuutravil viibib insuldihaige 6-7 päeva, edasi aga vastava näidustuse olemasolul 42 päeva intensiivses taastusravi haiglas, kirjutab AS Põhja-Eesti Taastusravikeskuse neuroloog-taastusarst Maarika Nurm.

Immuniseerimine. Vaktsineerimise populaarsuse vähenemise taustal teeb eriti muret B-hepatiidi vastu vaktsineerimata laste suur hulk, kirjutab terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar.

Viirused. HIV on samasugune krooniline haigus nagu diabeetki, mida tuleb võimalikult varakult ravima hakata. Küsimustele vastab Tartu Ülikooli mikrobioloogia ja viroloogia professor Irja Lutsar.

Kõik lood on täismahus loetavad täna ilmunud Meditsiiniuudiste paberlehes.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.