Mis lühendaks eriarstiabi järjekordasid?

Patsiendid.
Patsiendid.

Kas eriarstiabi pikkasid järjekordasid on võimalik vähendada? Millise võluvitsaga? Küsisime neljalt tervishoiuspetsialistilt nägemusi võimalike lahenduste kohta.

Tervishoiueksperdi Georg Männiku hinnangul tuleb Eestis oluliselt tõsta esmatasandi võimekust. "Tegelik probleem on aga see, et esmatasand ja eriarstiabi on arendadatud erinevate sotsiaal-majanduslike põhimõtete kohaselt ja seetõttu tervishoiuteenuste osutamise järjepidevust ning terviklikku haldamist ette näha ei ole," rääkis Männik.

Tallinna Lastehaigla juhi Katrin Lutsu sõnul aitaks digiregistratuur, mis eeldab kokkulepitud digisaatekirja formaati, mõningal määral kergekäelisi pöördumisi eriarstile vältida. Samuti välistaks see võimaluse registreerida mitmele sama eriala spetsialistile paralleelselt.

"Lastearsti vaatevinklist vaadatuna on patsiendid ja arstkond liigselt pediaatria alaeriala usku," jätkas Luts. "Tegelikult on lastearst võimeline lahendama enamiku tekkivatest küsimustest ja alaeriala spetsialistile suunataks need haiged, kes tõeliselt seda vajavad," sõnas lastehaigla juht.

Millist lahendust näevad perearst Eero Merilind ja arstiteadusüliõpilaste seltsi juht Siim Rinken, saab lugeda 22. märtsi Meditsiiniuudiste paberlehest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.