Galerii: Kaks nädalat Etioopias songasid lõikamas

Varem Ghanas, Gambias, Indias ja Mongoolias missioonil käinud PERHi kirurg Jüri Teras käis koos kolme kolleegiga sel talvel mittetulundusorganisatsiooni Hernia International vahendusel missioonil Etioopias. Kahe nädala jooksul lõikasid nad seitsme päevaga ära 55 songa.

Etioopia kolme miljoni elanikuga Soddo piirkonnas on riiklikus süsteemis vaid kolm kirurgi ja kogu riigis, kus on 90 miljonit elanikku, kokku 200 kirurgi. Erasüsteem on Terase sõnul Etioopias oluliselt parem kui riigi oma." Ehk siis mingi võimekus on, aga ainult raha eest," nentis Teras. Ta lisas, et sealsed patsiendid suhtuvad neisse suure austusega ja neil pole pseudoprobleeme.Eestlastel oli kogu operatsioonideks vajalik varustus omal kaasas - kohapealt saadi vaid songa peale asetatav võrk. "Seda moskiitovõrku me kasutame songaplastikaks kõigis Aafrika riikides. Need on põhimõtteliselt täpselt samasugused kui need songavõrgud, mis me Eestis kunagi kasutasime. Moskiito ja songavõrgud tulevad ka samast tehasest, ainult erinevast uksest ja meditsiinilisele pannakse hirmus hind külge. Kaugtulemused on aga uuringute põhjal samad," rääkis Teras.

Missioonidest sõltuvusse sattunud Teras kinnitab, et järgmisel aastal läheb ta jälle. "Mulle hirmsasti meeldib Aafrika lõhn!. See on segu roisust, soojusest ja sandlisuitsust."

Galerii

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.