Andres Salumets nimetati Helsingi ülikooli külalisprofessoriks

Prof Andres Salumets.
Prof Andres Salumets.

Tartu ülikooli reproduktiivmeditsiini professor Andres Salumets on alates 1. juunist Helsingi ülikoolis reproduktiivmeditsiini külalisprofessor ning töötab Helsingis ülikooli naistekliinikus.

Andres Salumets kaitses 2003. aastal Helsingi ülikooli füsioloogia osakonnas doktoritöö inimese viljatusravi valdkonnas. Pärast seda on ta teinud koostööd Soome kolleegidega naise viljakuse, viljatusprobleemide ja lastetusravis.

Näiteks on koostöö raames uuritud munasarja folliikulite arenemist ja munarakkude küpsemise bioloogilisi mehhanisme ning nende teadmiste rakendamise võimalusi lastetusravis. Lisaks on tehtud koostööd tüvirakkude diferentseerumise bioloogia selgitamisel, kui tüvirakkudest tekivad munasarja rakud või platsenta trofoblastid.

Edaspidi keskendub koostöö samale temaatikale, kuid senisest olulisemana näeb Andres Salumets reproduktiivmeditsiini kliiniliste uuringute tegemist, kuna Helsingis on selleks väga head tingimused. Koostöö üks eesmärk on ka Eesti ja Soome reproduktiivmeditsiini teadlaste ja arstide omavahelise koostöö tugevdamine ja ühiste koostööprojektide tegemine.

Praegu töötab Andres Salumets reproduktiivmeditsiini professorina Tartu ülikooli naistekliinikus ja bio- ja siirdemeditsiini instituudis. Lisaks on ta tervisetehnoloogiate arenduskeskuse (TerviseTAK) juhatuse liige.

Andres Salumets kuulub Euroopa lastetusravi seltsi juhatusse (European Society of Human Reproduction and Embryology – ESHRE), mis koondab ligikaudu 6000 spetsialisti Euroopast ja maailmast. Lisaks on ta Baltic Fertility Society president, mis kaasab lastetusravi spetsialiste Balti riikidest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.