Fertilitas kasvatas kasumit ja ostis juurde kliiniku

Naistearst Ivo Saarma
Naistearst Ivo Saarma

Naistearst Ivo Saarma juhitav erakliinik Fertilitas kasvatas mullu nii käivet kui ka kasumit ja ostis enamusosaluse erakliinikus Tallinnas.

Aruandeaasta käive kasvas 17,9% võrreldes 2014. aastaga ning oli 5,59 miljonit eurot (2014.a 4,74 miljonit eurot). Konsolideerituna lõppes Fertilitase 2015. aasta 181 tuhande eurose kasumiga (2014.a kasum oli 160 tuhat eurot).
 
AS Fertilitas juhatus oli 2015. aastal kolmeliikmeline (Eha Lobjakas, Lauri Maisvee, Ivo Saarma) ja nõukogu kolmeliikmeline (Toomas Mälberg, Andres Viisemann, Indrek Seire). Juhatuse liikmetele maksti 2015. aastal tasusid 77 440 eurot, nõukogu liikmetele tasusid ei makstud.
Keskmine töötajate arv taandatud täistööajale kontsernis 2015. aastal oli 144 ning tööjõukulud olid 3,22 miljonit eurot (2014.a. 2,64 miljonit eurot.
 
Majandusaruandest selgub veel, et eelmisel suvel omandati 80% OÜst Artroskoopia soetusmaksumusega 186 000 eurot.  03.07.2015.a AS Fertilitas ja Artro Sport Haldus OÜ (juhatuse liige Kaidu Meitern) vahel sõlmitud Artroskoopia OÜ osa müügilepingu alusel on AS Fertilitasel tingimuslik kohustus tasuda veel seni osa eest makstud summale lisaks 45 800 eurot. Tingimusliku kohustuse täitumise tõenäosus on 50%, kirjutab aruanne. Artroskoopia tegutseb Tallinnas endises ajakirjandusmajas ja lisaks ortopeedia teenusele pakutakse seal ka teiste erialade vastuvõtte.
 
Fertilitase omanikeks on Suur Visiit (suurim osalus, kuid mitte enamusosalus, toim), Ifert ja Viisemann Investments AG. Dividende omanikele ei määratud.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.