13. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ITK loobus Loksa ravikeskuse eriarstidest

Loksa ravikeskus
Loksa linn jäi mõni nädal tagasi ilma oma viimastest eriarstidest ehk hambaarstidest ja günekoloogist, kuna Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) ei soovi enam sealset teenust enda alla.

ITK juhatuse esimes Ralf Allikvee ütles, et günekoloogi vastuvõtt ei ole enam nende haigla all, kuid arst võib ise taotleda haigekassalt lepingumahtu, vahendas ERR."Seal sõltub kõik sellest, mida günekoloog teeb, kas ta üritab haigekassaga lepingut saada või ta seda ei saa, ei taha saada: Meil ta ka täiskoormusega ei tööta, kuna ta on Loksa inimene ja kui seal on vajadus, siis oleks normaaalne, et ta taotleks lepingut. Ma usun, et ta selle ka saaks," rääkis Allikvee.Kas seni Loksal inimesi ravinud günekoloog ise sooviks osaliselt kodukandis edasi töötada, "Aktuaalsel kaameral" temalt täna küsida ei õnnestunud.Mis aga puudutab hambaarste, siis Allikvee sõnul nemad suure tõenäosusega jätkavad, luues osaühingud."Hambaarstiteenus jätkub Loksal sellises lepingumahus nagu ta seni on olnud. Meie poolt on hambaarstidele garanteeritud tööruumid, töövahendid," kinnitas Allikvee.Ravikeskuse teisel korrusel suletud õendushooldusosakond töötas Allikvee sõnul alla igasugust normaalselt koormust ning see tekitas ITK-le aastas umbes 100 000 eurot kahjumit. Sealsed patsiendid võetakse ravile Tallinna haiglasse ning ka töötajatele pakuti võimalust Tallinna tööle tulla, kuid mitmed neist keeldusid.Juba mitu nädalat on Loksa inimesed olnud mures, sest Loksa ravikeskuses lõpetasid töö hambaarstid, günekoloog ja hooldusõenduse osakond. Need teenused kuulusid Ida-Tallinna keskhaigla alla, kes oli suunanud sinna osa oma haigekassa lepingumahust.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099