Laasik: Arusaamatu on eriarstide vastuvõttude mahu vähenemine

Elva haigla ravijuht ja nõukogu esimees ortopeed Peeter Laasik
Elva haigla ravijuht ja nõukogu esimees ortopeed Peeter Laasik

Meditsiiniuudiste küsimusele, kuidas on GKS mõjutanud sel aastal teie haigla tööd, vastas Elva haigla nõukogu esimees ja ravijuht Peeter Laasik.

Peeter Laasik: 
"Elva haigla 2016.a. lepingu ravijuhtude kogumaht on võrreldes eelmise aasta mahuga vähenenud 9 %. Arusaamatu on eriarstide vastuvõttude mahu vähenemine 9,5% võrra. Põhimõtteliselt tähendab see meie piirkonna patsientidele eriarstide järjekordade pikenemist. Selge on erakorralise ja kõrgtehnoloogilise arstiabi tsentraliseerimine, kuid plaanilist polikliinilist vastuvõttu püütakse reeglina hoida inimesele võimalikult lähedal kättesaadavana.
Selles kontekstis ei ole selline lähenemine arusaadav. Uuringud näitavad, et Tartu ja Tallinna elanikud kasutavad plaanilist arstiabi märksa rohkem kui maa piirkondade patsiendid. Võrdse kohtlemise printsiibist lähtudes peaks ikkagi püüdma säilitada mõistlikul määral plaanilist arstiabi just maakondades. Konkreetselt meie haigla jaoks tähendas see muutus meie personali osas nii töökoormuste vähendamist kui ka osade inimeste koondamist.
Kindlasti suurendab see töötajates ebakindlust ja suurendab soovi otsida töökohta kas Tartus, Tallinnas või Helsingis. Kui keskmised palgatasemed tervishoius on Eesti kontekstis konkurentsivõimelised, siis strateegliste otsuste põhjendatus võiks olla parem."

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.