Tervisekeskustesse koondunud perearstide osakaal kasvab

Meditsiiniuudiste küsimustele vastas sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna nõuniku Kaija Lukka.

Taotluste esitamisest jääb silma, et välja on toodud protsent, kui palju on taotlustega nimistuid kaetud. Kas siin on olemas ka mingi ideaalne protsent või on see pigem informatiivne?

See on pigem informatiivne. Osakaal näitab kui suur hulk meie perearstidest hakkab eeldatavasti tervisekeskustes tööle. Lisaks tuleb arvestada, et juba praegu on Eestis mõned tervisekeskusena toimivad perearstikeskused. Seega tegelik perearstide osakaal, kes juba töötavad või hakkavad tööle tervisekeskustes, on isegi suurem.

Lähiaastatel see osakaal ka kindlasti kasvab, sest perearstid ja eriti noored perearstina tööle asuvad arstid näevad ka ise tervisekeskuses koos töötamises eelist, sest nii on kergem - saab omavahel konsulteerida ja organiseerida paindlikumalt töökorraldust, sealhulgas asendamisi puhkuse ja koolituste ajal. Kindlasti säilivad paralleelselt ka üksikult töötavad perearstikeskused.

Mida tehakse selleks, et suurendada perearstide huvi taotlemise vastu?
Perearstidega tehakse tihedalt koostööd kogu edasise protsessi raames. Nagu mainitud, siis oleme loonud arengusuundade töörühma, mis tegeleb esmatasandile organisatoorse ja rahastusmudeli välja töötamisega. Nii rahastusmudel kui ka korraldus tulevikus kindlasti toetab tööle asumist ja see peaks kindlasti tulevikuks olema täiendav motivatsioon perearstidele, et tervisekeskustes tööle asuda.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.