Mis haiglates toimuma hakkab?

Meditsiiniuudiste toimetus uuris, mis täna hommikul hoiatusstreigi ajal toimuma hakkab ja kuhu arstid kogunevad.

Põhja-Eesti Regionaalhaiglas kogunevad arstid ja õed peamaja suurde saali Sütiste tee 19. Arstide esindaja kirurg Jaan Teppi sõnul on peakõneleja onkoloog Indrek Oro, kellele sekundeerib õdede poolt Ulvi Tasane. Edasi on vaba mikrofon.

Ida-Tallinna Keskhaiglas kogunevad arstid Ravi tänava patoloogikumi saali, sinna tuleb ka arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa. 

Samal ajal ITK Magdaleena üksuse suures saalis toimub teine kogunemine, kus ettekande teeb reumatoloog Maria Üprus. 

Kõnekoosolek toimub ka Tallinna Lastehaiglas. Lühikeste sõnavõttudega esinevad arstide liidu usaldusisik Tallinna Lastehaiglas Helke Nurm ja Tallinna Arstide Liidu juhatuse liige Ülle Uustalu, õdede nimel räägib Iivi Luik, Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu president.

Lääne-Tallinna Keskhaiglas toimub teisipäeva hommikul samuti kaks koosolekut, neist üks Paldiski mnt nn Meremeeste haiglas ja teine Pelgulinna sünnitusmajas. Selles haiglas töötab ka arstide liidu president Lembi Aug.

Kliinikumis kogunetakse kliinikumi uue sissepääsu ees. Streikijad ja arstiteaduse üliõpilased moodustavad „tervisekoridori“, mis sümboliseerib tuleviku haiglat. Tuleviku ravivõimalustega oodatakse tutvuma ka patsiente ja linnakodanikke.

"Streik ei ole patsientide vastu, vaid nende huvides, arstiabi selle tõttu kellelgi saamata ei jää. Palume vabandust suurema ajakulu pärast ja ootame mõistvat suhtumist,“ ütles streiki kommenteerides Tartu arstide liidu esimees Jaan Sütt. Ta lisas, et üks eesmärke on näidata, et betoon üksi ei ravi, kui aga haiglatele ravi eest vähem maksma hakatakse ja arste ning õdesid palkade vähendamine ähvardab, siis võivad uued haiglahooned personalist üsna tühjaks jääda.

Homme läheb sealset kajastama Meditsiiniuudiste Tartu ajakirjanik Mirjam Esperk. 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.