Pärnu Haigla nõukogu: Autohange pole meie teema

Pärnu haigla nõukogu esimees Enn Raadik.
Pärnu haigla nõukogu esimees Enn Raadik.

Postimees palus seoses Pärnu haigla juhi Urmas Sule poolt välja kuulutatud ametiauto riigihankega kommentaari ka haigla nõukogult. Nõukogu esimees Enn Raadik sõnas aga, et sõidukihanke teema on puhtalt juhatuse teema ja seega tuleks küsimused neile saata. Paraku ei soostu juhatus endiselt enamikule küsimustele vastama.

et Pärnu haigla juht ja haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule kuulutas välja riigihanke, milles suunab oma uue sõiduki liisingulepingu sujuvalt külluslike lisadega, üle 46 000 euro maksva Volkswagen Passat Alltracki juurde. Hanke suunatus on sedavõrd ilmne, et selle juures on toodud kaks näidistoodet, millest pakkuja võiks lähtuda: Škoda Superb Combi ja Volkswagen Passat Alltrack. Paraku välistab nõutava lisavarustuse nimekiri Škoda, sest elektriliselt kokkuklapitavat kärukonksu tootja sellele ei paku. Passat Alltrackile on võimalik selline vidin soetada täiendava 846 euro eest.

Seoses hankega tekib küsimus, milleks peaks olema Pärnu haigla juhatuse liikmel töösõitudeks vaja kärukonksu, saati veel elektriliselt kokkuklapitavat. Või miks peab olema sõiduki mootori võimsus vähemalt 160 kW. Või miks peavad sõidukil olema vähemalt 18-tollised valuveljed ning seisusoojendus ja -tuulutus koos kaugjuhtimise ja taimeriga. Neile ja veel mitmetele küsimustele haigla juht aga ei vastanud.

Haigla nõukogu esimees Enn Raadik ütles, et küsimused tuleb siiski juhatusele suunata, sest nõukogu järgib oma tegevuses haigla põhikirja ning antud riigihange nende teema ei ole. «Kui vaadata kõne all olevat sõiduki hanget, siis on see juhatuse, mitte nõukogu teema,» märkis Raadik. «Nõukogu otsustab kohustuse või kohustuste võtmise juhul, kui selle suurus ületab viis protsenti sihtasutuse eelmise majandusaasta käibest. Sõiduki hange seda kindlasti ei ületa,» nentis ta.

Raadik ütles vaid niipalju, et kuna juhatuse liikme kasutuses oleva sõiduki liisinguperiood hakkab lõppema, siis tekkis vajadus läbi viia riigihange sõiduki vahetamiseks. «Nõukogu ei tegelenud riigihanke tingimuste koostamise ega riigihanke korraldamisega. Küll oli nõukogu seisukoht, et soetatava sõiduki ühe kuu liisingu maksumus ei tohiks olla kallim, kui oli seni kasutatava sõiduki oma,» sõnas Raadik. «Seega konkreetsetele vastamata küsimustele peab ikka vastama tegevjuhtkond, kes hankega otseselt tegeles.»

Edasi loe Postimehest

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.