PERHi uueks juhiks kinnitati Agris Peedu

Rahandusministeeriumi asekantsler Agris Peedu.
Rahandusministeeriumi asekantsler Agris Peedu.

Teisipäeval toimus Põhja-Eesti Regionaalhaigla korraline nõukogu koosolek, kus valiti uus juhatuse esimees. Nõukogu otsus oli konsensuslik ja uueks juhatuse esimeheks valiti Agris Peedu.

Uus juhatuse esimees asub tööle 1. novembrist, teatas haigla oma kodulehel.

Agris Peedu on olnud Regionaalhaigla nõukogu liige aastatel 2012-2016. Ta on töötanud Rahandusministeeriumis halduspoliitika asekantslerina ja enne seda Maksu- ja Tolliametis ja Kaitsepolitseis. Agris Peedul on magistrikraad Tartu Ülikooli õigusteaduskonnast.

"Mul on siiralt hea meel, et Regionaalhaigla juhiotsingud on jõudnud lõpule,“ ütles nõukogu esimees Marika Priske. „Tervishoiusüsteem seisab täna tõsiste väljakutsete ees. Regionaalhaigla juhil on seejuures oluline roll ja Agris Peedu kasuks räägib tema kogemus haigla nõukogu liikmena ja suutlikkus Eesti tervishoiusüsteemi arengus kaasa rääkida. Usun, et nõukogu tegi hea otsuse. Soovin Agris Peedule head õnne ja tegusat koostööd Regionaalhaigla inimestega.“

Kokku laekus Regionaalhaigla juhatuse esimehe kohale 15 sooviavaldust. Esimeses voorus valis nõukogu välja seitse inimest, kes juhatuse esimehe konkursil jätkasid. Appi võeti personaliotsingufirma, kes aitas täpsemalt kaaluda kandidaatide sobivust. Personalifirma kohtus kandidaatidega, viis läbi testid, tegi taustuuringu ja intervjueeris soovitajaid. Personalifirma hinnangutele tuginedes valiti lõppvooru kolm haiglajuhiks sobivaimat kandidaati, kellega nõukogu kohtus. Neist kahega jätkas nõukogu läbirääkimisi valiku tegemiseks.

Uue juhatuse esimehe tööle asumiseni täidab juhatuse esimehe ülesandeid Regionaalhaigla juhatuse liige-ülemarst dr Andrus Remmelgas. 

Augusti keskel tegi rahandusminister Sven Sester vahetuse, saates sotsiaalministrile kirja, milles teatas, et kutsub riigivaraseaduse § 80 lõike 1 ja § 81 lõike 4 alusel SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla nõukogust tagasi senise liikme Agris Peedu. Uueks nõukogu liikmeks sai Kaie Koskaru Nelk, kes on rahandusministeeriumi eelarvepoliitika asekantsler. 

Ilmselt oli see manööver vajalik, kuna juristiharidusega Peedu kandideeris juhi kohale. Tema CV võib leida siit regionaalhaigla kodulehelt.

Täna  kl 14 koguneb PERHi nõukogu, mis peab uue juhi kandidatuuri arutama. Nädal tagasi oli jäänud sõelale kaks kandidaati. 

Meditsiiniuudiste allika teatel olid teised kaks kandidaati WHO esindaja Kõrgõstanis Jarno Habicht ja Eesti kohtuekspertiisi instituudi direktor Üllar Lanno. 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.