Sule: Ületöö maht eelmisest aastast poole suurem

Urmas Sule, Eesti haiglate Liidu esimees
Urmas Sule, Eesti haiglate Liidu esimees

Eesti Haiglate Liidu juht Urmas Sule ütleb, et haigekassa poolt varasemast veelgi madalama koefitsiendi saanud ületöö maht on võrreldes eelmise aastaga poole suurem.

Sule: "Käesoleval aastal on kõigi haiglate tervishoiuteenuste osutamise lepingute mahud väga piiratud. Need on väiksemad kui 2015. aastal ja seda nii esimesel kui ka teisel poolaastal. Võrreldes eelmise aastaga on esimesel poolaastal lepingut ületava töö maht poole suurem ja puudutab väga paljusid erialasid. Iseäranis loomulikult neid, kus erakorralise töö hulk on suurem ja statsionaarset arstiabi rohkem. 

Erandiks on sünnitused, mille puhul haigekassa tasub 100% kõik juhud. Oleme püüdnud hea töökorraldusega olukorda patsientide jaoks võimalikult stabiilse hoida, kuid tänaste ravimahtudega on see äärmiselt keeruline. Kuna ületöö pole tingitud mitte lepingute halvast juhtimisest, vaid ebapiisavatest mahtudest, siis selle vähendamine tähendaks arsti- ja õendusabi kättesaadavuse olulist piiramist. Seejuures on oluline rõhutada, et Eestis pakutavate tervishoiuteenuste mahud ei ole liiga suured ja kättesaadavus ülemäära hea. Pigem on siin tuntavalt arenguruumi."

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.