Kalda: Tuleks muuta ka perearstiabi kättesaadavuse kriteeriume

Ruth Kalda, Tartu Ülikooli peremeditsiini õppetooli professor
Ruth Kalda, Tartu Ülikooli peremeditsiini õppetooli professor

Peremeditsiini professor ja perearst Ruth Kalda leiab, et saatekirjanõue silma- ja nahaarstile suurendab oluliselt perearstide töökoormust, pikendab järjekordi perearstile ning võiks seega tähendada ka haigekassa poolse rahastuse suurenemist.

Ruth Kalda: "Kui arvestada seda, et seni võisid patsiendid pääseda silma-ja nahaarsti juurde ilma perearsti saatekirjata, siis saatekirja kehtestades peavad kõik need inimesed nüüd pöörduma esmalt perearsti poole. Mul ei ole käepärast statistikat, kui palju esmaseid visiite naha-ja silmaarstidele üheks kuus või aastas tehakse, aga seda saab vajadusel järele uurida. Loomulikult suurendab see meie töökoormust oluliselt, samuti ka järjekordi meie vastuvõtule ja leian, et seetõttu tuleks ka meil kättesaadavuse kriteeriume muuta. Kahtlemata ei suuda me enam tagada vastuvõtte samadel tingimustel nagu see on seni.

Lisaks leian, et ka meie rahastamine võiks seetõttu mõnevõrra suureneda. Töö lisandumisel on ju naiivne arvata, et seda suudetaks teha sama rahastamise lepinguga."

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.