Kannus: Riigi tegemata otsused mõjutavad tervishoiusüsteemi

Anneli Kannus
Anneli Kannus

Täna Paides kogunenud Eesti Õdede Liidu kongress volitas, uue põhikirja alusel, presidenti valima liidu volikogu. Eesti suurima kutseorganisatsiooni uueks presidendiks valiti Anneli Kannus.

"Otsustasin, pärast põhjalikku kaalumist, vastu võtta väljakutse juhtida järgmised 4,5 aastat Eesti Õdede Liitu. Praegu on see eriti oluline ja põnev, kuna riigi poolt pikaajaliselt tegemata otsused mõjutavad oluliselt tervishoiusüsteemi jätkusuutlikkust. Pooleli on kollektiivleppe sõlmimine, õdede koolituses toimuvad järgmised arenguhüpped ning valdkonna teadustegevus on tugevam kui kunagi varem,” ütles EÕL president Anneli Kannus.

“Eesti Õdede Liit on vaieldamatult Eesti õenduse selgroog ja tervishoiu üks tugisammastest. Meil seisavad ees väljakutsed Eesti tervishoiusüsteemi ümberkorraldamisel, et tagada patsientidele parim võimalik tervishoiuteenus ja tervishoiutöötajatele head töötingimused ja enesearengu võimalused,” lisas Anneli Kannus.

Anneli Kannusel (s 1969) on kõrgharidus õena ning sotsiaalpedagoogina, lisaks kaitstud magistrikraad Tartu Ülikooli haridusteaduskonnas. Ta on EÕL liige aastast 1993 ning juhtinud viimased 16 aastat Tartu Tervishoiu Kõrgkooli.

Eesti Õdede Liit on arvukaim õendustöötajate kutseorganisatsioon Eestis, kuhu kuulub üle 4000 õe, ämmaemanda ja õendustöötaja. Liit on seadnud oma eesmärgiks elanikkonna tervise, õendustöötajate kutse arengu ning inimeste terviseteadlikkuse edendamise. Eesti Õdede Liit kuulub Rahvusvahelisse Õdede Nõukogusse ja Euroopa Õdede Nõukogusse.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.