Vask: otsus e-tervise osas oli mõistlik

Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask.
Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask.

Uue asutuse TEHIK alla liikuvast e-tervise edasises käekäigus on suur roll kompetentsetel inimestel ja ressursil, leiab Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask.

Lõuna-Eesti haigla juhi Arvi Vase sõnul on e-tervis kompleksne nähtus, mis vajab kindlasti strateegilist juhtimist. "Kuna rahastamine on nii ehk nii riigipoolne, siis on mõistlik, et seda strateegiat juhitakse ka riiklikult," leiab Vask.

Edasiste arengute suhtes on haiglajuhi hinnangul kõige olulisem see, et ümberkujundamise käigus ei läheks kompetents (kompetentsed inimesed) kaduma. "Kuna see uus IT asutus on sotsiaalministeeriumi struktuuriüksus, siis võiks eeldada, et temal on veidi lihtsam keerukaid ja paljusid osapooli puudatavaid ülesandeid lahendada. Tegelikult panevad asjad ikka paika kompetentsed inimesed ja arenguks eraldatud ressursid," hindas Vask.  

Alates 1. jaanuarist 2017 tuuakse uude IT-asutusse tervise ja heaolu infosüsteemide keskus (TEHIK) kokku valitsemisala info- ja kommunikatsioonitehnoloogia teenused. Keskus moodustatakse ministeeriumi e-valdkonna ja Eesti E-tervise SA rollide liitmisega, järk-järgult liituvad keskusega ka haldusala asutuste IKT-üksused.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.