Ossinovski tegi ettepaneku ETSA tegevuse lõpetamiseks

Tervise- ja tööminister Raul Mee.
Tervise- ja tööminister Raul Mee.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski väljastas reedel Eesti E-Tervis Sihtasutuse asutajatele ettepaneku sihtasutuse tegevuse lõpetamiseks.

“Eesti E-tervise Sihtasutuse (edaspidi ETSA) praegune eraõiguslik sihtasutuse juriidiline vorm ei toeta talle antud funktsioonide tõhusat täitmist,tervise infosüsteemi koordineerimist, ühtlustatud efektiivset andmehõivet ja riigi huvide elluviimist,” kirjutas sotsiaalministeeriumi avaldatud kirjavahetuses tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

„Käesolevaga teen ühe asutajana ettepaneku ETSA tegevuse lõpetamiseks,” kirjutas Ossinovski, et sihtasutuse lõpetamise otsustamise õigus on ainult asutajatel, kui sihtasutuse eesmärk on saavutatud või selle saavutamine on muutunud võimatuks või mittevajalikuks. Lõpetamise otsus on vastu võetud, kui selle poolt on hääletanud kõik asutajad, kuna asutajaõigusi saavad asutajad teostada ainult ühiselt.

“Palun arvestada riigi sooviga ETSA lõpetada, sellest tulenevalt ootame iga asutajapoolset sihtasutuse lõpetamise otsust hiljemalt 15.11.2016, et alustada sihtasutuse likvideerimispotsessiga, tagamaks TEHIKu käivitamine ning seeläbi sujuv ja efektiivne riigi ülesannete täitmine,” kirjutab Ossinovski.

Ettepanek lõpetada E-tervise sihtasutuse tegevus on saadetud Põhja-Eesti regionaalhaiglale, Tartu Ülikooli Kliinikumile, Ida-Tallinna keskhaiglale,
Haiglate Liidule, Perearstide Seltsile ning Kiirabi Liidule.

Loe, mida arvavad uue asutuse loomisest Põlva haigla juht Koit Jostov ja Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.