Deniss Sõritsa tutvustas Brüsselis Eesti viljatusravi

European IVF Monitoring konsortsium 4.-5. november 2016.
European IVF Monitoring konsortsium 4.-5. november 2016.

Elite kliiniku naistearst Deniss Sõritsa osales Eesti esindajana 4.-5. novembril Brüsselis aset leidnud European IVF Monitoring konsortsiumil, et esitada Eesti andmed siin teostatud viljatusravi ja saadud tulemuste kohta.

European IVF Monitoring hõlmab 39 riiki, iga Euroopa riik oli kogunemisel esindatud ühe liikmega. Organisatsioon kogub Euroopas andmeid viljatusravi tulemuste kohta ja püüab soodustada andmete kogumist.

"Meil on hea meel teatada, et Eestis on kogutud ja esitatud andmed juba nelja aasta kohta," kirjutab Sõritsa kliiniku blogis. Andmete kogumine on mahukas töö ja näiteks Läti ja Leedu oma andmeid esitanud pole.

Organisatsiooni eesmärk on hinnata ja võrrelda riigiti viljatusravi tulemusi, võrrelda, milliseid protseduure tehakse riigiti enam, milliseid vähem, kui palju tehakse doonorluse protseduure jms. Eesmärk on, et viljatusravi keskused avaldaksid oma ravitulemused.

Aruteluks oli ka võimalik kliinikute ühtne litsentseerimine, mis lihtsustaks patsiendi jaoks viljatuskeskuse valikut. See aitaks ehk jõuda selleni, et erinevad kliinikud avaldaksid oma reaalseid tulemusi, kuna näiteks hetkel on mõnes naaberriigis viljatusravikeskuseid, mis ei esita oma andmeid, kuid väidavad, et neil on rasestumise protsent väga kõrge (nt 85% siirdamise kohta), mis suure tõenäosusega ei pruugi olla õige.

Kokkuvõtteks öeldakse blogis, et Eesti viljatusravi tulemused on Euroopa teiste riikidega võrreldavad, me teeme head tööd ja loodetavasti jätkub Eestis kliinikute vaheline koostöö ja andmete kogumine ka edaspidi, mis võimaldab Eestil esitada oma tulemused antud organisatsioonile ka tulevikus.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.