Peedu: Kehtestatud koefitsiendid halvendavad jätkusuutlikkust

Agris Peedu
Agris Peedu

Uued, senisest madalamad ületöö koefitsiendid pidid esialgu kehtima aasta lõpuni, kuid kuna määrusel puudub tähtaeg, siis kehtivad need kuni ministri vastava otsuseni.

Senisest tunduvalt madalamad ületöö koefitsiendid kehtestanud sotsiaalministri määruse „Kindlustatud isikult tasu maksmise kohustuse Eesti Haigekassa poolt ülevõtmise kord ja tervishoiuteenuse osutajatele makstava tasu arvutamise metoodika” muutmise eelnõu on tähtajatu, kuna minister ei ole sellele ajalist piiritlust määranud, mis tähendab, et määrusega kehtestatud määrad kehtivad seni, kuni neid muudetakse.

Meditsiiniuudised palus tähtajatu määruse mõju kommenteerida Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimehel Agris Peedul.  

Peedu: "Kuna oleme Regionaalhaiglas teisel poolaastal plaanilist tööd oluliselt vähendatud, siis märkimisväärset ületööd 2016.a teisel poolaastal ei teki ning ületöö koefitsiendi langus (piiratud tingimustes) seetõttu väga suurt kohest mõju ei oma. Püüame osutada arstiabi haigekassa lepingu piires. Kuna erakorralisuse osakaal on meie haiglas paljudel erialadel väga kõrge, siis sõltub lepingu mahus püsimine eeskätt sellest. 

Ületöö vähendamine või lõpetamine halvendab patsientidele arstiabi kättesaadavust. Teisalt, haigekassa lepingu välise ületöö tegemine on haiglale kahjumlik. Praegu kehtestatud koefitsendid halvendavad nii arstiabi kättesaadavust kui ka tervishoiuasutuse jätkusuutlikkust."

 

 

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.