GSK viiendat aastat ravimite kättesaadavuse TOPi esimene

GSK viiendat aastat ravimite kättesaadavuse TOPi esimene
GSK viiendat aastat ravimite kättesaadavuse TOPi esimene

Värskest ravimite kättesaadavuse raportist 2016. aasta kohta selgub, et ravimitööstuse pingutused ravimite kättesaadavuse tagamise parendamisel on varasemast mõnevõrra edukamad.

Juba viiendat aastat juhib ravimifirmade rahvusvahelist ravimite kättesaadavuse tabelit GlaxoSmithKline. Neil järgnevad Johnson&Johnson, Novartis AG ja Merck KGaA, selgub ravimite kättesaadavuse raportist, mida saab täismahus lugeda SIIT.

Kõigis valdkondades, mida indeks mõõdab, võib leida uusi või laiendatud algatusi ja kohustusi. Mõni ala on aga jäänud staatiliseks. Näiteks ei ole edasiminekut taskukohasuse peamises mõõdupuus ehk nende toodete osakaalus, mis on kaetud hinnakujunduse skeemidega, mis arvestavad maksevõimega.

Lisaks on raporti koostajate hinnangul võimalik rohkem ära teha ravimitele juurdepääsu plaanide arendamises R&D etapis, et tagada see, et tooteid jõuaksid kiiremini ja laialdaselt kasutusele ja samuti uute toodete registreerimisel riikides, kus neid enim vajatakse.

Üha enamates ravimiettevõtetes (17) on loodud strateegiad ravimitele juurdepääsu parendamiseks, ja paljud (12) näevad  ligipääsu ravimitele kui võimalust arendada äri arenevatel turgudel. Mõned ettevõtted (5) katsetavad uusi ärimudeleid, mille eesmärk on jõuda madala sissetulekuga elanikkondadeni.

Ravimite kättesaadavuse indeks (The Access to Medicine Index) analüüsib TOP 20 teaduspõhist farmaatsiaettevõtet, seda, kas/mil moel nad madala ja keskmise sissetulekuga riikides ravimeid, vaktsiine ja diagnostikat kättesaadavamaks muudavad.

Indeksit on avaldatud iga kahe aasta tagant alates 2008. aastast.

 

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.