Autor: Violetta Riidas • 15. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õendusteenuse pakkujad läbimurde ootuses

Deniss Boroditš on seisukohal, et haigekassa lepingud tuleks riigihankele panna
Foto: Delfi
Riigikogu reformierakondlasest liige Deniss Boroditš tegi oktoobri keskel toimunud riigihangete seaduse eelnõu töögrupis ettepaneku, mille kohaselt hakkaks Eesti Haigekassa korraldama ravi rahastamise lepingu sõlmimiseks riigihankeid.

Deniss Boroditš põhjendas oma ettepanekut sõnadega, et praegu võib haigekassa meie kõigi raviraha jaotada oma äranägemise järgi, konkursivabalt ja läbipaistmatult ning raviteenuste riigihangete seaduse alla viimine seaks sisse kontrolli haigekassa lepingumahtude jaotamise üle. „Suure suva ja otsustusvabadusega harjunud haigekassa püüab praeguse segase süsteemi allesjäämise eest võidelda, kuid minu hinnangul väärivad Eesti patsiendid ja tervishoiusüsteem selgust ja õiglaseid otsuseid,“ ütles Boroditš. Samuti viitab ta praeguse rahastamise regulatsiooni vastuolule Euroopa Liidu riigihankeõigusega. Boroditši sõnul tuleb lähemas tulevikus riigihangete seaduse alla viia kogu tervishoiuteenuste rahastamine, kuid pilootprojektina võiks selle kohe käivitada statsionaarse õendusabiteenuse hankimisel. Õendusabiteenuse pakkujad on aastaid soovinud praeguse korra muutmist ja ka haigekassa kohtusse kaevanud, kuigi tulutult.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099