Ossinovski: E-tervise lahendused võimaldavad personaalsemat ja tõhusamat ravi

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

Kaasaegne tervishoiusüsteem ja parem arstiabi eeldavad elektrooniliste terviseandmete senisest laialdasemat kasutuselevõttu, rõhutas tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski täna OECD tervisealasel tippkohtumisel Pariisis.

Suurandmete kasutamine tervishoius omab tohutut potentsiaali personaalsema ja seega tõhusama ravi osutamisel. „Digitaalajastul loovad nii tervisesüsteemid kui ka inimeste endi digitaalne elustiil väga palju andmeid,” ütles minister. “See võimaldab paremini jälgida inimeste terviseseisundit, osutada ennetavat tervisenõu ning süsteemselt jälgida ja toetada kroonilisi patsiente.“ 

Tänasel kohtumisel oma Euroopa kolleegidega tutvustas Ossinovski Eesti e-tervise programmi, mille eesmärk on luua elektroonilise terviseandmete liikumisega inimesekeskne tervishoid. “Eesti jaoks on Euroopa Liidu eesistumise prioriteediks just digitaalne Euroopa, mis tähendab e-lahenduste ja infoühiskonna võimaluste edendamist kõigis Euroopa Liidu poliitikavaldkondades ning digitaalse ühisturu lõpuleviimist,” lisas Ossinovski. 

Seoses sellega toimub tänavu 16.–18. oktoobrini Tallinnas kõrgetasemeline e-tervise konverents “Health in the Digital Society. Digital Society for Health“, mis keskendub suurandmete kasutamisele ja digitaalsetele lahendustele tervishoius.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.