Tallinna Farmaatsiatehas läbis Venemaa inspektsiooni

Pidevas ida-sanktsioonide valguses, mis piirab ka farmaatsia ettevõtlust, läbis Tallinna Farmaatsiatehase AS edukalt Vene Föderatsiooni poolt korraldatud inspektsiooni, mille käigus kontrolliti ravimite tootmisprotsessi (Hea Tootmistava) vastavust Vene Föderatsioonis kehtestatud nõuetele.

Kolmepäevase inspektsiooni käigus inspekteeriti detailselt kogu tehase tööprotsessi, kontrolliti dokumentatsiooni ja tegevuse vastavust Vene Föderatsioonis kehtivatele GMP nõuetele.

Tallinna Farmaatsiatehast inspekteeriti läinud aasta novembris  ja 13. jaanuaril 2017 võttis Vene tööstus- ja kaubandusministeerium vastu otsuse väljastada Tallinna Farmaatsiatehase AS-le GMP sertifikaat. Tallinna Farmaatsiatehas on seni ainuke ravimitootja kogu Baltikumist, kes on kõnealuse inspektsiooni edukalt läbinud.

Tallinna Farmaatsiatehas ekspordib ca 98% oma toodangust erinevatesse riikidesse. Vene turg on ettevõttele üks suurimatest  turgudest, seetõttu oli läbitud inspektsioon tehasele võtmetähtsusega. Tehase peamised  müügiartikklid Venemaale on salvid Viprosal B ja Capsicam.

Tallinna Farmaatsiatehas on Eesti ja kogu Balti piirkonna vanim ravimitootmisettevõte. Käesoleva aasta mais tähistab ettevõte oma 103. sünnipäeva. Tehas on spetsialiseerunud pindmiste pooltahkete ravimvormide (salvid, geelid, kreemid) tootmisele ja arendamisele.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.