Äpardunud kiirlaenuärimees edutati Pärnu haigla juhatusse

Jan Põlluste
Jan Põlluste

Mullu kevadel kinnitas Pärnu haigla nõukogu näiliselt avaliku konkursi tulemusena haigla uue juhatuse liikmena ametisse Jan Põlluste, mehe, kelle pandi- ja kiirlaenufirma läks võlausaldajatele valusalt pankrotti.

Kohtulahendite hulgast leiab terve rea kriminaalseid lugusid sellest, kuidas keegi on kelleltki midagi ära varastanud, viinud kraami Põlluste kontorisse, saanud raha ja lahkunud nelja tuule poole. Hiilgeaegadel oli ettevõtte nimi Laenugrupp OÜ, kirjutas Postimees

Läks pankrotti, siis läks, äris ikka juhtub, aga Põlluste töötas tegelikult kõik need kiirlaenuäri pidamise aastad ka Pärnu haiglas. Haldusspetsialistina hakkas ta haiglas tööle 2005. aastal, 2007. aastal asus ta tööle varemgi enda osalusega perefirma ainsa juhatuse liikmena, 2012. aastal sai temast ettevõtte ainuomanik. Karjäär haiglas aga jätkus 2008. aastal, siis sai temast ka haigla arenduse projektijuht ja 2014. aastal majandusosakonna juhataja. Samal aastal kuulutati välja firma pankrot. 

Otsisin üles Põlluste endise ülemuse Riho Tipu. Kui küsisin, kas ta teadis, et alluv tegeles kiirlaenuäriga, vastas mees, et tal polnud selle kohta õrna aimugi hetkeni, kuni Pärnu Postimehes ilmus mullu kevadel lugu Põlluste äri pankrotiprotsessi lõpetamise kohta. Mitu valdavalt eraisikust võlausaldajat kirjutasid korstnasse 69 000 eurot kiirlaenufirmale laenatud raha. 

«Minu alluvad näitasid siis mulle ajalehe väljavõtet – nad olid sellest šokeeritud,» lausus Tipp. «Iseendast ma ei räägigi.» 

Ent vaid mõned päevad pärast loo ilmumist Pärnu Postimehes leidis haigla nõukogu, et Jan Põlluste võiks karjääriredelil edasi ronida – ta sobib uueks juhatuse liikmeks. Mehe tööpõlluks said haigla haldusküsimused.

Edasi loe Postimehest

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.