Pilve piiril arstide jutust ei hoolita

Pillt illustratiivne.
Pillt illustratiivne.

Majandusanalüütik Peeter Tammistu arutleb, miks arstide ja tervishoiu korraldajate vaheline suhtlus on rappa jooksnud ja miks osapooled teineteise vaateid ei jaga.

Haigekassa peaks 17. märtsil otsustama, mida teha "üleliigsete" 23,6 miljoni euroga, mis olid ette nähtud tervishoiutöötajate palkade tõusuks. Kurbloolisus on selles, et ministeerium ei saa aru, et palgaläbirääkimised on üle kasvanud kogu tervishoiusektori mässuks tervishoiusüsteemi jätkusuutmatu juhtimise vastu, kirjutab analüütik Peeter Tammistu.

Hävingu prints & alternatiivkulud
James Watti juhtmõte: „Sinu saatust hakkab määrama see, kui hästi oskad paigutada oma nappi raha ja piiratud vara. Ning parim viis otsustada, kuidas oma raha ja vara paigutada, on läbini selgeks saada alternatiivkulu tagajärjes iga otsuse juures, mida võiks mistahes olukorras langetada. Alternatiivkulu puhtalt majandusteoreetiline tähendus keerleb selle ümber, et kui sa kulutad teatud summa (näiteks 50 000) mingile asjale (näiteks villimisliinile), siis pole selle tagajärjel lihtsalt su pangaarve 50 000 võrra lahjem, vaid sa ei saa seda 50 000 enam mujal kasutada. Õpi piiranguid armastama ja tee endale selgeks, et väikeettevõttes on kõik vahendid piiratud.“

Edasi loe Delfist

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.