Norwalk, soolenakkused ja A-hepatiit Madagaskarilt

Jaanuaris oli Kuperjanovi pataljonis Norwalkviiruse puhang.
Jaanuaris oli Kuperjanovi pataljonis Norwalkviiruse puhang.

Selle aasta jaanuari nakkusstatistikat iseloomustab eelkõige soolenakkuste ja Norwalkviiruse puhang.

Terviseamet avaldas epidemioloogilise ülevaate nakkushaiguste esinemise kohta Eestis ja välismaal 2017. aasta jaanuaris. Kui enamik Eestis esinenud nakkushaiguseid olid enamasti samal tasemel, kui eelmise aasta jaanuaris, siis silma torkasid Norwalki viiruse oluliselt suurem esinemine – eelmise aasta jaanuaris 82 juhtu ja sel aastal 259. Samuti oli kordades rohkem soolenakkusi – eelmise aasta jaanuaris 184, sel aastal 401.

Terviseameti avalike suhete juhi Iiris Saluri sõnul oli tegemist puhanguga. „Jaanuarikuu haigestunute hulka sel aastal tõstis Norwalkviiruse puhang Kuperjanovi pataljonis, kus haigestus 128 inimest. Paar väiksemat puhangut oli veel ja nii see haigestunute hulk kasvas,“ selgitas Saluri.

Seitsmel juhul toodi nakkuseid kaasa ka välismaalt. 1 adenoviirus Egiptusest, 1 A-viirushepatiit Madagaskarilt, 1 äge E-viirushepatiit Hispaaniast, 1 kampülobakterenteriit Indoneesiast, 1 gripiviirus Norrast, üks pneumokokknakkus Soomest ja Taanist ühed tuulerõuged.

Ülejäänud statistikaga saab tutvuda siit

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.