Ravimiamet teavitas ravimite turustamise lõpetamisest

Müügiloa hoidjad Janssen-Cilag International N.V., Teva Pharma B.V. ja McNeil Products Limited lõpetavad mitme ravimi turustamise Eestis.

Müügiloa hoidja Janssen-Cilag International N.V. teatas ravimi Velcade 3,5 mg süstelahuse pulbri (toimeaine bortesomiib) turustamise lõpetamisest Eestis. Jätkuvalt on saadaval teised bortesomiibi sisaldavad süstitavad preparaadid.

Müügiloa hoidja Teva Pharma B.V. teatas ravimite Destele 150 mcg/30 mcg ja Destele 150 mcg/20 mcg tablettide (toimeained desogestreel ja etünüülöstradiool) turustamise lõpetamisest. Ravimid on hetkel veel osades apteekides saadaval, samuti on kättesaadavad teised sama toimeainete kombinatsiooni sisaldavad ravimid Novynette ja Regulon.

Müügiloa hoidja McNeil Products Limited annab teada, et lõpetatakse käsimüügiravimite Sudafed Broncho Honey & Lemon 20 mg/ml siirupi ja Sudafed Broncho Menthol 20 mg/ml siirupi (toimeaine guaifenesiin) turustamine Eestis. Hulgimüügitasandil ja apteekides on ravimid veel saadaval, kuid uute partiide sissevedu enam ei toimu. Saadaval on sama toimeainet sisaldav ExPexin siirup.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.