Märt Kõlli: kõige enam mõjutab tööjõupuudus

Kuressaare haiglajuht Mart Kõlli reastas Meditsiiniuudiste saadetud kolm faktorid, miks patsientide rahulolu arstiabi kvaliteediga võib olla langenud, veidi teistmoodi, kui teised haiglajuhid.

1. Tööjõupuudus. "Mina prioriteeriksin vastused, mis seotud patsientide rahulolu indeksiga, selliselt, esimesel kohal on tööjõupuudus. See on siiski suurim probleem - kitsamatel erialadel on järjekorrad pikad ja inimesi antud probleem kindlasti häirib. Väiksemates kohtades on tööjõupuudus päevakorras veelgi suuremalt," kinnitas Kuresaare haigla juht Märt Kõlli.

2. Rahapuudus. "Mingil määral tuleneb ka eelnevast – tööjõupuudus tingib tööjõu hinna kasvu ja seda vaatamata kollektiivlepingu olemasolule," selgitas Kõlli, et see mõjutab otseselt haigekassa ressurssi. "Lisaks pärsib rahapuudus ka pikaajalisi eesmärke-kokkuleppeid, mis puudutavad erialaspetsialistide tasusid ja tagab perioodiliselt korduva situatsiooni, kus töörahu ei ole tagatud," kinnitas Kõlli. Samuti lisas ta, et rahaliste vahendite ebapiisavuse tingimustes on üheks kokkuhoiumeetmeks haiglatelt ostetavate ravijuhtude vähendamine.

3. Töökultuur. "Tööjõu- ja rahapuudus tingib omakorda vähemate ressursside enama koormatuse, mis võib teatud asjaolude kokkulangevusel patsienti ebameeldivalt mõjutada. Nimetatu on siiski madalama tähtsusega aspekt," selgitas Kõlli.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.