Suurte haiglate ületöö maht võrdne väikehaigla eelarvega

Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv.

Kesk- ja regionaalhaiglate enda kanda jäänud ületöö summad on võrreldavad mõne maakonnahaigla või perearstikeskuse 2017. aasta eelarvega.

Nii näiteks oli Põhja-Eesti Regionaalhaigla 2016. aasta ületöö kokku 5,6% lepingumahust, millest saamata jäänud tulusid oli 3,4% ehk rahaliselt umbes 4,7 miljonit eurot. Võrdluseks, Põlva haigla leping haigekassaga on alanud aastaks 4,1 miljonit eurot, Läänemaa haigla oma 3,9 miljonit ja Rapla oma 3,9 mln eurot.

Regionaalhaigla juht Agris Peedu kinnitab, et üle poole saamata jäänud rahast oli erakorralise iseloomuga. Tartu Ülikooli Kliinikumist läks koefitsiendiga haigekassale arveid kogusummas 5,37 miljonit eurot ja saamata jäi
3,01 miljonit eurot.

Ida-Tallinna Keskhaiglas osutati eelmise aasta jooksul eriarstiabi üle haigekassa lepingu mahu 6,2 miljoni euro eest (33 000 ravijuhtu), millest koefitsientidega maksti kinni 2,6 mln eurot. Seega haigla kanda jäi 3,6 miljonit eurot.

Lääne-Tallinna Keskhaiglas pidi mullu üle lepingumahu tehtud tööst 2/3 ulatuses oma kuludesse kandma. Ületööd tehti 3,6 miljoni euro eest ja 2,1 miljonit eurot jäi haiglal võrreldes haigekassa hinnakirjaga saamata.

Pärnu haiglas tehti 2016. aastal ületööd kokku ligi 1,6 mln euro eest ning enamus sellest tööst oli statsionaarne ravitöö. Sellest on haigekassa hüvitanud lepingu järgselt ligi 700 000 eurot.

Pikemalt sel teemal 21. märtsi paberlehes.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.