Ühtlustati C-hepatiidi ravimi väljakirjutamine

Seoses veel ühe c-viirushepatiidi raviks mõeldud ravimi turule tulekuga andis tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski andis välja käskkirja, millega ühtlustatakse c-viirushepatiidi raviks mõeldud ravimite väljakirjutamise tingimused.

Eesti Haigekassa ravimite loetellu kantud ravimpreparaatide OLYSIO kõvakapsel 150mg N28 (toimeaine simepreviir), EXVIERA õhukese polümeerikattega tablett 250mg N56 (toimeaine dasabuviir) ja VIEKIRAX õhukese polümeerikattega tablett 12,5mg+75mg+50mg N56 (toimeained ombitasviir+paritapreviir+ritonaviir) väljakirjutamise tingimused on käesolevalt järgmised: ravimi väljakirjutamise õigus gastroenteroloogil ja infektsionistil 1. ja 4. genotüübi kroonilise progresseeruva C-viirushepatiidi kombinatsioonraviks patsientidele, kellel esineb mõõdukas või raske maksafibroos (F2-4) ja kompenseeritud maksahaigus (B18.2).

Alates 01.04.2017 on Eesti Haigekassa ravimite loetellu kantud uus sama haiguse raviks näidustatud ravim (toimeainetega elbasviir+grasopreviir), mille väljakirjutamise tingimused vastavalt esitatud taotlustele on järgmised: ravimi väljakirjutamise õigus on gastroenteroloogil ja infektsionistil 1. ja 4. genotüübi kroonilise progresseeruva C-viirushepatiidi raviks patsientidele, kellel esineb mõõdukas või raske maksafibroos (F2-4) ja kompenseeritud maksahaigus ning sõltumata maksafibroosi astmest patsientidele, kellel kaasuvalt esineb krüoglobulineemia või kellel on maksasiirik (B18.2). 

Tulenevalt vajadusest tagada analoogsete ravimite väljakirjutamise tingimuste arusaadavus ja ühetaolisus, ühtlustab minister eelnimetatud ravimite väljakirjutamise tingimused, sõnastades Eesti Haigekassa ravimite loetellu kantud ravimpreparaatide OLYSIO kõvakapsel 150mg N28, EXVIERA õhukese polümeerikattega tablett 250mg N56 ja VIEKIRAX õhukese polümeerikattega tablett 12,5mg+75mg+50mg N56 väljakirjutamise tingimused järgmiselt: ravimi väljakirjutamise õigus on gastroenteroloogil ja infektsionistil 1. ja 4. genotüübi kroonilise progresseeruva C-viirushepatiidi kombinatsioonraviks patsientidele, kellel esineb mõõdukas või raske maksafibroos (F2-4) ja kompenseeritud maksahaigus ning sõltumata maksafibroosi astmest patsientidele, kellel kaasuvalt esineb krüoglobulineemia või kellel on maksasiirik (B18.2).

Käskkirja peale võib esitada kaebuse Tallinna Halduskohtule halduskohtumenetluse seadustikus sätestatud tingimustel ja korras 30 päeva jooksul käskkirja teatavaks tegemisest alates.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.