Enamik tervishoiukõrgkooli tudengeid töötab juba kooli ajal

Tudengid õppetööl.
Tudengid õppetööl.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppeosakonna kogutud lõpetajate tööhõive statistika näitab, et 82,3% protsenti kõrgkooli lõpetajatest töötab lõpudokumendi kättesaamise ajal juba erialasel ametikohal. Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli lõpetab tänavu suvel 215 tervishoiutöötajat.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli suvised lõpetajad saavad sel nädalal kätte oma rakenduskõrgharidusõppe diplomid ja kutseõppe lõputunnistused. Kokku lõpetab kõrgkooli 215 tervishoiuvaldkonna töötajat.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli suvisel lõpuaktusel saavad rakenduskõrgharidusõppe diplomi kokku 120 lõpetajat: õed, farmatseudid, tegevusterapeudid ja tervisedendajad. Lisaks antakse 95 kutseõppe lõputunnistust hooldustöötajatele, abivahendispetsialistidele ja esmakordselt Viljandis, SA Perekodu juures töökohapõhises õppes õppinud lapsehoidjatele. Cum Laude lõpetab kõrgkooli 17 üliõpilast, tänukirjaga  tunnustatakse 15 silmapaistvat ja aktiivset õppurit. 

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektori Ülle Ernitsa sõnul vajab Eesti oluliselt rohkem õdesid, farmatseute ja hooldustöötajaid kui täna kõrgkoolides neid lõpetab, viidates OSKA raportile, mis analüüsib Eesti majanduse arenguks vajalike oskuste ja tööjõu vajadust lähema 10 aasta jooksul. „Loodetavasti meie lõpetajaid hoitakse ja hinnatakse ning nende motivatsioon püsib sama kõrgel kui täna lõpetades,“ sõnas Ernits.  

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on üks kahest Eesti tervishoiu kõrgkoolist, mille missioon on koolitada innovaatiliselt ja kriitiliselt mõtlevaid tervisevaldkonna töötajaid. Kõrgkooli visioon on olla pidevalt arenev, siseriiklikult ja rahvusvaheliselt võrgustunud, kus sise- ja välispartneritega koostöös ning õppijaid kaasates lahendatakse aktuaalseid probleeme. 

Kõrgkooli suvine lõpuaktus toimub 15. juunil algusega kell 12 Nordea Kontserdimajas.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.