TISi kasutajate lisamine läks töösse

Meedik arvutis patsiendi haiguslooga tutvumas.
Meedik arvutis patsiendi haiguslooga tutvumas.

Sotsiaalministeerium andis teada, et on saatnud kooskõlastusringile väljatöötamiskavatsuse, millega tugispetsialistid saaksid ka õiguse vaadata patsientide andmeid tervise infosüsteemis.

Tegemist on aastaid üleval olnud teemaga, mis puudutab arsti tema ravimeeskonnas abistavate spetsialistide õigust saada ligipääs patsiendi vajalikele andmetele TISis. Spetsialistid on kliinilised logopeedid, füsioterapeudid, kliinilised psühholoogid, tegevusterapeudid, optometristid ja radioloogiatehnikud.

Sarnast ligipääsu on taotlenud ka proviisorid, kuid antud eelnõus neid ei käsitleta. Sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna nõunik Ingrid Ots-Vaik selgitas, et praegusest seaduse muudatuse väljatöötamise kavatsusest jäi see laiendus välja, kuna selle vajalikkus vajab veel täiendavat analüüsi.

Muudatuse jõustumise ajaks on planeeritud jaanuar 2019.

„Eestis on tavaks kaasata patsiendi raviprotsessi lisaks arstidele ka mitmeid teisi tervishoiuspetsialiste, kes abistavad arsti tema ravimeeskonnas. Nende osalemine tagab patsientidele parema ja terviklikuma ravi,“ ütles sotsiaalministeeriumi e-teenuste arengu ja innovatsiooni asekantsler Ain Aaviksoo. „Kavandatava seaduse muudatusega reguleeritakse nende ravis osalemine. Muu hulgas võimaldab see anda neile ligipääsu inimeste terviseandmetele, mis on vajalikud kvaliteetsema ravi pakkumiseks.“

Täpsemalt saab kavatsusega tutvuda siit

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.