6 küsimust terviseameti uuele juhile

Terviseameti uus juht Merike Jürilo
Terviseameti uus juht Merike Jürilo

Terviseameti uus juht Merike Jürilo rõhutas Meditsiiniuudiste küsimustele vastates koostöö ja hea meeskonna tähtsust.

1. Miks otsustasite kandideerida terviseameti juhiks, mis on sedavõrd erinev ala võrreldes Teie senise karjääriga?

Valdkonna nimetusele keskendudes on tõesti tegemist esmapilgul erinevate aladega, kuid kui süveneda turvalisuse ja tervisevaldkonna küsimustesse, siis õige pea on selge, et eesmärk on sama - inimeste elude ja tervise kaitse ning ohtude ennetamine.

2. Mis on Teie hinnangul need tugevused, mille abil olete suutnud sellistes vastutusrikastes ametites hästi toime tulla?

Konkreetne tegevus sõltub konkreetse probleemi või võimaluse olemusest, st erinevad olukorrad eeldavad erinevaid tegevusi. Samas on kindlasti tulemusliku tegutsemise võtmekohaks arusaamine sellest, kelle jaoks tegevusi tehakse, st milline väärtus tegevuse tulemusel sünnib. Vastutuse selgus. Tahe eesmärke seada ja neid läbi rääkida - ainult kootöös sünnivad head asjad.

3. Mis on Teie saavutused senises karjääris politsei- ja piirivalveametis. Mida saate uhkuse ja õigusega enda tööks nimetada?

Olen olnud pikka aega juht erinevatel tasanditel ja juhina saan ilmselt uhkust tunda eelkõige selle üle, et olen suutnud luua ja hoida meeskonda, kes tahab head tööd teha, keda huvitab areng. Meeskonda, kes ei karda küsida ja rääkida, initsiatiivi võtta, katsetada, vajadusel kritiseerida, vajadusel toetada - st meeskond kes mõtleb kaasa, tegutseb, huvitub klientidest ja tulemustest.

4. Mida saab terviseameti positsiooni tugevdamises veel teha, mida Teie tahaksite ette võtta?

Üksi ei tee midagi, seetõttu ennekõike alustan sellest, et räägin olulised asjad läbi meeskonnaga, sh nii terviseameti inimeste kui ka partneritega ja siis sünnivad ka otsused, sest ellu peame viima need koos.

5. Kas olete juba tutvunud oma uute kolleegidega?

Ametisse nimetamine on väga värske ning kolleegidega ei ole veel kohtunud ja tutvunud, alustan uues ametis augusti teises pooles ja enne soovin natuke puhata, sh on vaja tänases ametis otsad kokku tõmmata. Küll on olnud kirjalikke kontakte.

6. Kas kohtusite ka Tiiu Aroga, mida tema Teile ametit üle andes soovis, ütles?

Tiiu Aroga ei ole hetkel kohtunud,  küll on olnud esmane kontakt asetäitjaga, kes tema ülesannetes suvel.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.