EMO koormus suureneb suviti 10-15%

Meditsiiniuudised uuris, milline on olnud suvel igapäevane töökoormus regionaalhaigla EMOs. Vastas PERHi EMO õde Aivo Loigom.

Aivo Loigom: "Keskmiselt suureneb igaaastaselt pöördumiste arv suvisel perioodil ca 10-15 protsenti. Märkimisväärselt rohkem on suvisel perioodil traumasid, sest ollakse aktiivsemad ja liigutakse rohkem ringi. Tõuseb ka kirurgilise patoloogiaga pöördujate hulk, seda ennekõike erinevate põletikuliste haavade tõttu. 

On ka veidraid kaebusi: perearst suunas emosse pikendama haiguslehte. Selg oli must (särk andis värvi) ja sõbrad saunas saatsid emosse kontrolli. Puugi eemaldus, et selgitada, kas puuk kannab mõnda haigust.
Suurenenud on välismaalaste, just lõuna poolt tulevate turistide arv. Turiste pöördub suvel rohkem, kuid hämmastav on et Euroopa ravikindlustuskaardist on kuulnud vähesed. Ütleme, et pooled on kindlustatud. Probleemideks on neil rohkem pikaajalised haigused, mis on ägenenud. Ka traumad. Nad on väga kannatlikud ja pöörduvad tõesti vaid viimases hädas. Ei kurda järjekordade pärast."

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.