HPV-vastase vaktsiini hanke võitis Oriola

Sotsiaalministeeriumi kantsleri otsusega on HPV-vastase vaktsiini riigihanke võitnud Oriola AS.

Sotsiaalministeeriumi ravimiosakonna nõunik Eveli Bauer ütles, et kantsleri otsusega on HPV-vastase vaktsiini riigihankes kuulutatud edukaks pakkujaks AS Oriola.

Otsuste kuulutamisest ehk 27. septembrist on 14 päeva jooksul võimalik otsused vaidlustada ning seejärel saab ministeerium allkirjastada lepingu. Baueri kinnitusel tegi pakkumuse ka GlaxoSmithKline Eesti OÜ.

HPV-vastase vaktsiini üks maaletooja kahest – GlaxoSmithKline Eesti OÜ vaidlustas sel kevadel HPV-vakstiini hanke riigihangete vaidlustuskomisjonis. Vaidlus jõudis ringkonnakohtuni välja, viimane otsustas 11. septembri istungil jätta GlaxoSmithKline Eesti OÜ HPV-vaktsiini hanget puudutava kaebuse rahuldamata.

Ravimifirma ringkonnakohtu otsust edasi kaevata ei soovinud. "Oleme otsustanud ringkonnakohtu otsust mitte edasi kaevata, et riik jõuaks 2018. aasta algusel alustada HPV-vastast immuniseerimist," ütles GSK Eesti esindaja Sirje Kõuts septembri keskel Meditsiiniuudistele.

Sama vaktsiini pakub Eestis ka ravimifirma Merck Sharp & Dohme (MSD). 

"Kuna MSD Eestis ei tegutse hulgilaona, siis riigihangetes meid saab esindada vaid keegi, kellel on hulgitegevuse litsents," selgitas MSD Eesti juht Konstantin Rebrov, miks hankes osales Oriola, mitte MSD ise.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.