Ortoosifirmad kohtu ootel

Tervise Abi süüdistatakse haigekassale valearvete esitamises.
Tervise Abi süüdistatakse haigekassale valearvete esitamises.

Abivahendifirmade AS Gadox ja OÜ Tervise Abi vastu algatatud kriminaalasi on kohtueelses menetluses.

Põhja Ringkonnaprokuratuurist öeldi, et kriminaalasja raames on kahtlustatavana üle kuulatud neli isikut (kaks füüsilist ning kaks juriidilist). Kohtueelset menetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei ja juhib Põhja Ringkonnaprokuratuur.

15. ja 22. märtsi ETV saade „Pealtnägija“ paljastas ulatusliku petuskeemi, milles inimesed soetasid digiretseptide alusel ortoose, mille puhul müügifirmad lasid haigekassal kinni maksta kallima toote hinna, mitte selle toote hinna, mis tegelikult meditsiinitarvikute firmast saadi. Haigekassa lõpetas uurimise tulemusel lepingud ASiga Gadox ja OÜga Tervise Abi, kes moodustasid kokku umbes poole meditsiiniseadmete müügist. Firmade suhtes algatati kelmuse paragrahvi alusel kriminaalasi.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.