Väikelaste gripivaktsiin otsas

Sel hooajal saadaolevast kahest gripivaktsiinist vaid üks sobib ka alla kolmeaastastele lastele ning praegu on seda veel mõningates apteekides ja polikliinikutes saadaval, aga lõppemisel lisakoguseid Eestisse ei tooda.

Tänavu on end gripi vastu vaktsineerinud sedavõrd palju inimesi, et kogu hooajaks mõeldud kogus sai müüdud juba oktoobris.

Sel hooajal on Eestisse toodud ligikaudu 77 500 gripivaktsiini annust, kuigi vaktsiinide tootjate esialgne plaan nägi ette, et kogu hooajaks jätkub siin 63 000 annusest. See kogus oli otsas aga juba oktoobris, kirjutas ERR.

Gripihooaja keskel vaktsiini enam juurde ei toodeta, sest tootmisaeg on pikk, ning seetõttu saab tootja lisaannuseid siia tuua vaid juhul, kui tal õnnestub jõuda kokkuleppele teiste riikidega, kes midagi oma varudest eraldavad.

Lisatarned on aga ebastabiilsed ning sel sügisel on vaktsiinipartiid aeg-ajalt hulgiladudes otsa lõppenud.

Tänavu on saadaval kaht tüüpi vaktsiini, millest üks kaitseb nelja ja teine kolme gripitüve vastu. Neist viimane, Influvac, sobib ka väikelaste vaktsineerimiseks, kuid just selle varusid pärast lõppemist enam täiendada ei saa.

"Kolmevalentse vaktsiini Influvac viimane lisapartii saabus Eestisse möödunud nädala lõpus ning seda on mõningates apteekides ja tervishoiuasutustes veel saadaval, kuid täiendavaid koguseid müügiloa hoidja kinnitusel juurde hankida ei ole võimalik," ütles ravimiameti tegevuslubade ja inspektsiooni büroo vaneminspektor Klara Saar.

Ta lisas, et eelmisel neljapäeval saabus Eestisse 11 500 annust neljavalentset vaktsiini VaxigripTetra, millega saab vaktsineerida alates kolmandast eluaastast, ning see on üle Eesti saadaval.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.