EL-i ravimiamet kolib Amsterdami

Amsterdam
Amsterdam

Esmaspäeval hääletasid Euroopa Liidu liikmesriikide ministrid selle üle, kuhu peaksid seni Londonis asuvad Euroopa Ravimiamet (EMA) ja Euroopa Pangandusjärelevalve (EBA) seoses Brexitiga kolima. Hääletamisvoorude ja loosimiste järel osutusid vastavalt võidukateks Amsterdam ja Pariis.

Ravimiameti hääletamise esimesest voorust pääsesid edasi Milano, Amsterdam ja Kopenhaagen. Teise vooru järel langes Kopenhaagen konkurentsist, Milano sai 12 häält, Amsterdam üheksa, edastas ERR. EMA asukohaks pürgis ka Helsingi, kes viie poolthäälega esimesest voorust edasi ei pääsenud, vahendasid Yle ja Politico.

Esimese vooruga tuli piirduda ka sellistel suurt aktiivsust üles näidanud linnadel nagu Stockholm, Barcelona, Lille ja Bratislava. Viimast peeti kunagi isegi favoriidiks.

Finalistide vahel valides said nii Milano kui ka Amsterdam kumbki 13 häält ning lõplik otsus tehti paberil loosiga. Loosimisel pidi valiku tegema eesistujariik Eesti, liisutõmbamise sooritas Eesti eriesindaja Euroopa Liidu juures Matti Maasikas.

Laiemalt tagasi vaadates aga omas ilmselt mõju ka Amsterdami vägagi kulukaks osutunud kampaania.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.