Pille Ilves osutus vaktsineerimisvaste foorumi administraatoriks

Pille Ilves
Pille Ilves

Eesti Patsientide Esindusühigu juht Pille Ilves osutus vaktsineerimisvastaste foorumi administraatoriks, selgus eilsest saatest Pealtnägija.

Vaktsineerimise skeptikute foorumis kohtab nii MMS skandaalist tuttavaid nimesid kui ka soliidse positsiooniga inimesi. Vast kõige suurem üllatus on, kes peidab end foorumi administraatori varjunime Pille Triinuke all. Tavaelus on ta Pille Ilves, kes juhib juba aastaid Eesti Patsientide Esindusühigut ehk kes on ise tervishoiuvaldkonna inimene, vahendas Postimees ETV saadet «Pealtnägija».

Ilvese väitel hoiavad paljud arstid patsiente vaktsineerimise küsimuses infosulus ega teavita võimalikest tüsistustest ja kõrvalmõjudest, ehkki ka seadused seda otsesõnu nõuavad.

Patsientide esindusühingu juhi sõnul ei ole ta otseselt vaktsiinide vastane, vaid pigem rahva advokaat. Samas öeldakse ühel vaktsiinivastasel leheküljel, mille üks haldajatest ta on, otse: vaktsineerimine on vene rulett oohtlike kõrvalmõjudega.

«Pealtnägija» huvi peale lehekülg teisipäeval suleti.

Ilves rõhutab eriti papiloomviiruse vastase HPV-vaktsiini ohtlikkust. Selle väite lükkab aga perearst ja Tartu ülikooli peremeditsiini õppetooli juht Marje Oona otsustavalt ümber. Oona sõnul on uuritud, kas vaktsineeritud tüdrukute nõrkuse- ja minestamisseisundid olid seotud vaktsiiniga või mitte ning selgus, et seos võib olla üliväike.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.