Nurm: ekspertarsti selline palk tundub ulme

AS Põhja-Eesti Taastusravikeskuse juht Dag Nurm
AS Põhja-Eesti Taastusravikeskuse juht Dag Nurm

AS Põhja-Eesti Taastusravikeskuse juht Dag Nurm peab töövõime hindamise ekspertarstide 10 000eurost kuutasu praktikas pigem ulmeliseks.

Dag Nurm ütles Meditsiiniuudistele, et ei oska kommenteerida, millisest allikast Eesti Päevalehes välja toodud 10 000 eurot ekspertarsti kuutasu pärit on.

"Siin võib olla, et väiksemad kliinikud, mis on eraomanduses, ja esitavad ise arveid, kus need summad on koos kõikde maksude, üldkulude, kasumi jms kokku," pakkus keskuse juht. "Meie näeme, et arstitöö on tasustatud sarnaselt arstidele tavapäraselt makstavate tasudega," lisas ta.

Nurm jätkas, et praktikas on näha et osad arstid on uue metoodika omandanud kiiremini ning on ka oma igapäevatöös efektiivsemad. "Palju sõltub arsti läbisaamisest IT-süsteemide ja arvutiga, kuna suurem osa tööst on seotud arvutiprogrammiga töötamises," lisas ta.

"See on fakt, et teenusepakkujad on hangetel olnud väga erinevate hindadega, turuosalisena oleme seda ammu tundnud-teadnud," jätkas taastusravikeskuse juht ja lisas, et nemad on oma hindadega pigem viimases otsas. "Samas tuleb arvesse võtta, et kui töötukassa hankeid korraldas, oli huvi teenuse osutamise vastu väga madal, ning teenuseosutajate poolne risk võrdlemisi kõrge," ütles Dag Nurm.

Taust:

Päevaleht kirjutas täna, et aktiivsemad ekspertarstid, kes peamiselt just töövõime hindamisele keskenduvad, teenida 10 000–12 000 eurot kuus. Ühe inimese hindamise keskmine maksumus on ligi sada eurot. 

Töötukassa juhtkond otsustas, et töö tellitakse maakondlike hangete kaudu eraldiseisvatelt teenuseosutajatelt. See tähendas, et eri maakondades kujunesid välja erinevad hinnad – sõltus sellest, kui palju oli asjast huvitatud pakkujaid, hinnatavaid inimesi jne.

Lehe koostatud tabelis, kus reastati 2017. a väljamaksed töövõime hindamise teenuseosutajatele, oli Põhja-Eesti Taastusravikeskus 3. kohal Qvalitase ja Seksuaaltervise Kliiniku järel.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.