Andriukaitis soovitas vaktsiinivastastel surnuaedu külastada

Euroopa Komisjoni tervishoiu ja toiduohutuse volinik Vytenis Andriukaitis ütles, et vaktsineerimise puhul tekitab vastuseisu eelkõige teadmatus.

Vytenis Andriukaitis soovitas vaktsineerimise vastu võitlejatel külastada neid peresid, kus lapsed on surnud vaktsiinvälditavatesse tõbedesse, või külastada vanu surnuaedasid ja vaadata, kui palju on sinna lapsi maetud aegadel, mil vaktsiinid ei olnud kättesaadavad.

"Lapsed ei saa valida ja liikmesriigid vastutavad nende laste eest," jätkas tervishoiu volinik. "Kui nende vanemad seda ei tee, peab riik neile immuniseerimise võimaluse tagama, sest lastel on õigus elule," rõhutas ta.

"Me peame panema inimesed uuesti uskuma teadusesse, faktidesse ja statistikasse (data - toim)," lisas Andriukaitis.

Hoolimata sellest, et tänu vaktsineerimisele on maailmas seljatatud mitmeid raskeid nakkushaigusi, on ka Eestis viimastel aastatel järjekindlalt kasvanud vaktsineerimisest keelduvate lastevanemate ja erinevate haiguste vastu kaitseta jäävate laste arv.

"Kuigi keeldumiste protsent vaktsineerimiste üldarvuga võrreldes ei ole suur (2016. aastal 3,0–3,9%), teeb keeldujate püsiv juurdekasv ja mitme nakkushaiguse vastu kaitseta jäävate laste arvu pidev suurenemine murelikuks," ütles terviseameti endine peadirektor Tiiu Aro sel kevadel.

"Kuigi osa lastevanematest on läinud kaasa vaktsineerimisvastaste poolt jagatavate müütidega, on meil siiski hea meel, et enamik lastevanematest mõistab, et tervislik eluviis hõlmab kõiki meetmeid, mis aitab ära hoida haigestumisi," rõhutas Tiiu Aro aprillis. 

Lapsi vaktsineeritakse Eestis 11 nakkushaiguse vastu: tuberkuloos, B-viirushepatiit, rotaviirusnakkus, difteeria, teetanus, läkaköha, punetised, leetrid, mumps, poliomüeliit ja b-tüübi hemofiilusnakkus.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.