Hakkavad kehtima uued paberretsepti blanketid

Seni käibel olnud paberretsept ja digiretsept.
Seni käibel olnud paberretsept ja digiretsept.

2018. aasta algusest hakkavad kehtima uued paberretsepti blanketid. Uusi blankette väljastatakse haigekassa klienditeenindustest juba alates 27. detsembrist 2017.

Haigekassa teatab, et seoses 2018. a algusest kehtima hakkava ühise retsepti alusmääraga 2,5 eurot (varem oli see 100%, 90% ja 75% soodustuse korral 1,27 eurot ning 50% soodustuse korral 3,19 eurot ühe retsepti kohta) uuendatakse retseptitasu väärtusi paberretseptidel. Paberretsepti pöördele on lisandunud alates 2018.aastast kehtima hakkava täiendava ravimihüvitise süsteemi kirjeldus. Uued blanketid on trükitud pisut sinakamale paberile.

Tuletame meelde, et ravimi väljakirjutaja on kohustatud retsepti välja kirjutama elektrooniliselt ja paberretsepti võib välja kirjutada juhul, kui retseptikeskust ei ole võimalik objektiivsetel põhjustel kasutada.  Vanu retseptiplankide vorme võib kasutada kuni 1. jaanuarini 2018. Kui patsient satub pärast 2018. aasta algust apteeki varasema paberretsepti vormiga, siis apteekidest väljastatakse ravim ka vanema blanketi alusel. 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.