TÜK taotleb õpetuskulude katteks rohkem raha

Peaminister Jüri Ratas külastas kliinikumi.
Peaminister Jüri Ratas külastas kliinikumi.

Kliinikum taotleb õpetushaigla kulude hüvitamise toetuse suurendamist 2019. aasta riigieelarve koostamisel vähemalt kahekordseks, et saavutada 2000ndate aastate osakaal ja selle järkjärgulist suurendamist tasemeni (vähemalt 10-12 mln eurot), mis kataks lisaks ravitöö produktiivsuse langusele kliinilise arendustööga seotud kulud.

Peaminister Jüri Ratas külastas 2. veebruaril TÜ Kliinikumi. Kohtumisel peaministriga rääkisid kliinikumi esindajad Eesti suurima ja ainsa õpetava haigla igapäeva tööst ja ka probleemidest. Kliinikumi üks suuri murekohti on õpetuskulude katmine õpetavas haigla. 

Tartu Ülikool on ainus arstiõpet andev ülikool Eestis ja arstide põhiõppe kliiniline osa viiakse läbi kliinikumis. Seetõttu tekivad kliinikumile teiste haiglatega võrreldes spetsiifilised lisakulud alates õppetööks vajalike vahendite soetamisest kuni õppetöö läbiviimisega kaasneva ravitöö produktiivsuse vähenemise korvamiseni, rääkisid haigla esindajad ministrile. 

Toetuse summa on 20 aasta jooksul jäänud samale tasemele, küll on aga vahepeal suurenenud üliõpilaste arv arstiteaduskonnas. Arenenud riikides moodustavad analoogilised toetused 10–15% ülikoolihaiglate eelarvest ja nende eesmärk on toetada ka õppetöö läbiviimisel osalevate arstide-õdede enesetäiendamist ja osalemist meditsiinialases rahvusvahelises arendus- ja teadustöös, et õpetushaigla juhiks ravikvaliteedi arendamist tervishoiusüsteemis.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.