Mölder: sisekontrolli toimimine tuleb üle vaadata

Tallinnas tervishoiu valdkonna eest vastutav abilinnapea Tõnis Mölder.
Tallinnas tervishoiu valdkonna eest vastutav abilinnapea Tõnis Mölder.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna eest vastutava abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul on võimalik korruptsioonitegevus linnale kuuluvas haiglas kahetsusväärne ning vastuvõetamatu.

Teisipäeval pidas keskkriminaalpolitsei kinni Lääne-Tallinna Keskhaigla hooldusravikliiniku juhataja Mark Levini ja õendusjuhi Mare Leppiku, kellele on esitatud kahtlustus korduvas altkäemaksu võtmises hoolduravikliinikus ravil olnud patsientide lähedastelt.

"Praegu on saanud väga tõsise löögi Tallinna arstiabisüsteemi maine ja usaldusväärsus," möönis abilinnapea Tõnis Mölder. "Mul on väga kahju nendest meditsiinitöötajatest, kes teevad oma tööd ausalt ja südamega ning kellele nimetatud vahejuhtum nüüd samuti kahjuks varju heidab," nentis ta.

"Kõik sellised vihjed, kus on tekkinud kahtlus, et ebaausal teel püütakse abivajajalt mistahes viisil omakasupüüdlikult meelehead saada, vaadatakse läbi äärmise täpsusega. Teeme vastavate organisatsioonidega igakülgset koostööd, kes selgitavad välja täpsed faktid ning tõe," lubas abilinnapea.

Ta lisas, et ükski patsient ei jää juhtumi tõttu nüüd vajaliku ravita. "Lähtuvalt juhtunust tuleb meil kindlasti üle vaadata sisekontrolli toimimine kõigis pealinna haiglates ning selgitada haiglate juhtidele olukorra tõsidust," lisas Mölder.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.