Inna Mets: frantsiisilepingud annavad kasvuvõimaluse

Euroapteegi OÜ juhatuse esimees Inna Mets
Euroapteegi OÜ juhatuse esimees Inna Mets

Euroapteegi OÜ juhatuse esimehe Inna Metsa sõnul näevad nad oma apteekide võrgustikku märgatavalt kasvatades pigem võimalusi kui riske.

Kuigi aastal 2020 tuleb apteegid müüa proviisoritele, kavatsetakse jätkata frantsiisivõimaluse pakkumist kõikidele huvitatud osapooltele.

Kogu Euroapotheca grupi pikemaajalised strateegilised eesmärgid sätestavad jätkuva kasvu kogu Põhjala ning Kesk- ja Ida-Euroopa piirkonnas regionaalse juhtiva apteegiketina nii apteegi- kui ka tervise- ja ilutoodete segmendis. Vaatamata väljakutsetest äritegevuse- ja regulatiivses keskkonnas näeme oma apteekide võrgustikku märgatavalt kasvatades pigem võimalusi kui riske. Soovime ka rõhutada, et meie jaoks on iseenesestmõistetav põhimõte – kõikidel meie turgudel järgivad Euroapotheca grupi ettevõtted kohalikku kehtivat seadusandlust.

Tulenevalt hetkel kehtivast regulatsioonist ei ole meil lubatud avada uusi apteeke. Seetõttu oleme valinud arenemisplaanides mudeli, kus pakume oma kaubamärgi kasutamise õigust teistele turul tegutsejatele. Meie nägemuses pakub frantsiisilepingu kasutamise mudel kõigile osapooltele tulemuslikku lahendust, andes kasvuvõimaluse praeguses seadusandlikus ruumis. Frantsiisipartnerite kaasabil saame ühelt poolt laiendada oma võrgustikku uute apteekide näol, mis omakorda toob kaasa suuremas mahus maksude tasumise riigile ning suurendab klientide valikuvabadust.

Frantsiisimudelite kasutamine on levinud tava erinevatel turgudel. Olgu näiteks kasvõi Ühendkuningriik, kus seda kasutavad tuntud farmaatsia- ning ilutoodete ja -teenuste ketid Boots, Lloyds jm.

Kui rääkida aastast 2020, siis lasub meil kohustus müüa oma apteegid proviisoritele. Eesmärgiga olla jätkuvalt turul tegutsev Euroapteegi apteekidega, kavatseme jätkata frantsiisivõimaluse pakkumist kõikidele huvitatud osapooltele.

Omakorda hulgituru seisust, siis tehingu lõpliku jõustumise eel on meil kaks paralleelset tegutsemiskohta ja struktuuri. Soovime leida eesootavast ühinemisest kasvu- ja ka sünergiavõimalusi. Usume, et meie ühine struktuur on igati sobiv meie laienenud võrgustiku vajadustele ja kõikidele võimalikele huvilistele frantsiisipartneluse osas.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.